17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Borůvkovo rybízový koláč

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
olej 200 ml
cukr krupice 250 g
citronová kůra 1 lžička
polohrubá mouka 500 g
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr krupice 100 g
hladká mouka 80 g
máslo 50 g
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promícháme a rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Koláč posypeme střídavě borůvkami a rybízem. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou.
Drobenku si připravíme tak, že promneme prsty cukr, mouku a máslo.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy s jablky

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...